Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست شرکت آب‌منطقه‌ای همدان گفت: در سال آبی گذشته یک‌هزار و ۹۶۶ میلیون مترمکعب از منابع آب زیرزمینی استان همدان در بخش‌های مختلف مصرف‌شده که ۹۰ درصد آن مربوط به بخش کشاورزی است. ۱۸ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۹ استانها همدان نظرات

منصور ستوده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: در این مدت یک‌هزار و 761 میلیون مترمکعب معادل 90 درصد منابع آب زیرزمینی استان همدان در بخش کشاورزی، 146 میلیون مترمکعب معادل 7 درصد در بخش شرب و بهداشت و 59 میلیون مترمکعب معادل 3 درصد در بخش صنعت مصرف‌ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به مناسب نبودن وضعیت منابع آبی استان همدان به دلیل بارش‌های کم تأکید کرد: ذخایر آب استان همدان نسبت به سال‌های گذشته کاهش بسیاری دارد و برای جلوگیری از بحران کم‌آبی نیازمند صرفه‌جویی هستیم.

ستوده از کاهش 50 درصدی برف و باران خبر داد و گفت: از ابتدای سال آبی 96 تاکنون 59 میلی‌متر بارش در استان همدان داشته‌ایم، اما هنوز تا رسیدن به‌اندازه مطلوب فاصله‌ داریم.

وی افزود: از ابتدای سال آبی گذشته تا دی‌ماه، 119 میلی‌متر و در متوسط بلندمدت 124 میلی‌متر بارندگی ثبت شد درحالی‌که متوسط بلند مدت سال آبی 96-97 داشتیم 52 درصد نسبت به سال گذشته کاهش دارد.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای همدان بابیان اینکه میزان بارش سال آبی گذشته در 20 سال اخیر برای استان بی‌نظیر بوده، اعلام کرد: حجم نزولات جوی استان همدان به‌طور متوسط، سالانه 6 میلیارد و 388 میلیون مترمکعب است که 67 درصد آن تبخیر می‌شود.

ستوده گفت: حجم آب در دسترس استان همدان پس از تبخیر 2 میلیارد و 680 میلیون مترمکعب است که سهم آب‌های زیرزمینی از این منابع تجدید پذیر یک میلیارد و 948 میلیون مترمکعب و سهم آب‌های سطحی 740 میلیون مترمکعب است.

وی، درباره ظرفیت منابع آبی استان همدان بر اساس آمار بلندمدت نیز بیان کرد: میانگین نزولات جوی در استان همدان 329 میلی‌متر و متوسط حجم نزولات جوی سالانه استان همدان 6 هزار و 434 میلی‌متر است.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای همدان عنوان کرد: 2 هزار و 907 میلیون مترمکعب نیز ظرفیت منابع آب تجدیدشونده استان همدان است که سهم آب‌های سطحی از این مقدار 780 میلیون مترمکعب و آب‌های زیرزمینی 2 هزار و 127 میلیون مترمکعب است.

ستوده با اشاره به اینکه استان همدان دارای 13 دشت است، عنوان کرد: از این تعداد 7 دشت مستقل و 6 دشت مشترک با سایر استان‌ها بوده و همه دشت‌های استان همدان ممنوعه هستند.

وی گفت: محدودیت‌هایی در برداشت آب از منابع زیرزمینی این دشت‌ها اعمال می‌شود و از این‌ بین، 3 دشت اسدآباد، رزن ـ قهاوند و کبودرآهنگ به دلیل برداشت بیش‌ از حد "ممنوعه بحرانی" به شمار می‌روند.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای همدان از کاهش ذخیره آبی سد اکباتان نیز خبر داد و افزود: از ابتدای سال آبی تاکنون بیش از 400 هزار مترمکعب آب وارد این سد شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 68 درصد کاهش دارد.

ستوده اظهار داشت: در حال حاضر ذخیره این سد به 10 میلیون و 690 هزار مترمکعب کاهش‌یافته درحالی‌که سال گذشته، یک‌میلیون و 900 هزار مترمکعب آب وارد سد شده و سرریز کرده بود.

وی بیان کرد: ورودی آب به سد اکباتان 230 لیتر و خروجی آن 940 لیتر در ثانیه است و  مقدار ورودی آب به سد اکباتان همدان 78 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

R41405/P1494/S6,75/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۹۰۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب گرفتگی خیابان های همدان بر اثر بارش باران!


به گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین استان همدان، بارش کوتاه مدت و چند دقیقه‌ای باران عصر سه‌شنبه، سبب آب گرفتگی اکثر معابر درون شهری همدان شد.

تقاطع پژوهش یکی از اصلی ترین معابر شهر همدان است که آب گرفتگی در این چهارراه باعث کندی حرکت خودروهای عبوری در این نقطه شد.

بارش شدید و چند دقیقه‌ای باران و تگرگ علاوه بر مشکل سوارها، باعث سختی عبورومرور پیاده ها نیز شده بود، حجم آب تقاطع پژوهش به حدی بود که اکثر پیاده ها در چهارسوی تقاطع متوقف شده و شاهد عبور حجم سنگینی از آب در این میدان و زیرگذر آن بودند!؟

به گزارش خبرآنلاین، این در شرایطی است که کارشناس هواشناسی استان همدان از بارش های شدید لحظه ای در استان خبر داده و نسبت به آمادگی مسئولان نیز هشدارهای لازم را داده بود.

محمدحسن باقری شکیب در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه آمار بارندگی در استان همدان نسبت به سال زراعی گذشته حدود ۸۰ درصد افزایش داشته است‌، گفت: میانگین بارش‌های استان از از ابتدای سال زراعی تاکنون ۳۳۳ میلی‌متر ثبت شده این در حالی است که میانگین بارندگی‌های پارسال ۲۱۹ میلی‌متر بوده است.

مسئول پیش‌بینی هواشناسی استان همدان با اشاره به اینکه بیشترین افزایش بارندگی در استان مربوط به شهرستان‌های همدان و نهاوند است، افزود: آمار بارندگی در شهرستان همدان نسبت به آمار بلند مدت ۶۶ میلی‌متر افزایش یافته است.

باقری شکیب با بیان اینکه در مجموع میزان بارش‌های استان همدان در سال زراعی جاری نسبت به آمار بلندمدت حدود ۱۰ درصد افزایش یافته است، گفت: امیدواریم با بارش باران در روزهای آینده رشد بهتری را داشته باشیم.

وی به پیش‌بینی وضعیت هوا در روزهای آینده پرداخت و اظهار داشت: در ۲۴ ساعت آینده وقوع رگبار، رعد و برق و وزش باد شدید در نقاط مختلف استان پیش‌بینی می‌شود.

مسئول پیش‌بینی هواشناسی استان همدان با بیان اینکه تا اواسط هفته آینده آسمان صاف و بدون بارندگی را خواهیم داشت‌، افزود: در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه دمای هوای بسیاری از شهرستان‌های استان، ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد کاهش می‌یابد.

باقری شکیب اضافه کرد: برای صبح پنجشنبه کمینه دما در بعضی از نقاط استان به ۲ درجه سانتی‌گراد خواهد رسید، اما دمای روزانه روند افزایشی پیدا خواهد کرد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904102

دیگر خبرها

  • اوضاع وخیم ذخایر آبی در ۱۱ استان کشور؛ آب پنج سد تهران کاهش ۵ درصدی دارد
  • تشنگی سد‌های خراسان‌شمالی با وجود افزایش بارندگی‌ها/ بهبود کشاورزی با بارندگی️
  • اوضاع وخیم ذخایر آبی در ۱۱ استان کشور/ آب پنج سد تهران کاهش ۵ درصدی دارد
  • آب گرفتگی خیابان های همدان بر اثر بارش باران!
  • بارش‌های این استان کویری در ۲۵ سال گذشته بی سابقه بود
  • اوضاع آب کدام استان‌ها خوب نیست؟ 
  • ۱۰ استان کشور از تنش آبی خارج شد
  • افزایش حجم آب دریاچه ارومیه به ۲.۵ میلیارد مترمکعب
  • ۳۰ میلیون مترمکعب روان آب در سازه‌های آبخیزداری بوشهر استحصال شد
  • ۸۲ درصد میانگین بارندگی استان بوشهر تحقق یافت